11 Ekim 2015 Pazar

10 EKİM-BAĞIRIN!

 Bir sabah uyandığında gökyüzünde aradığın güneşi bulamayacaksın. Hava puslu ve karanlık olacak.
Yeryüzünden gökyüzüne doğru yükselen ruhlar dolacak etraf. Etrafında zincirlerini kırmaya çabalayan halkı göreceksin. Halka iyi bak. Anca baktığında göreceksin çığlık çığlığa haykıran kalpleri bir o kadar da soğuk kanlı kalpleri. Geride bıraktığın ölü canlar olmayacak. Geri de bıraktığın davaları uğruna ölüsü ve dirisiyle savaşanlar olacaklar. Sen en çok da onlardan korkacaksın. Zaten sen en çok da onlardan korkmuyor musun ? Sen bunu yapan halktan zaten korkmuyor musun ? Geri de bıraktıkların artık daha da kızgın daha da öfkeli. En az sen kadar vahşi. En az sen kadar sana karşı vahşi. Geri de bıraktıkların büyüyor. Korkup kaçmak yerine daha da büyüyor. Daha da sağlam geliyor. Dava devam ediyor. O davaya katılanlar var. Korkuyor musun? Kork.
 Bir sabah uyandığında etrafında barış savunucuları göreceksin. Gencecik pırıl pırıl gençleri. İnsanlara karşı daima güler yüzlü,hedefleri olan,okuyan,çalışan,çabalayan,hayata karşı dimdik durup insanların korkup söyleyemediği düşünceleri kocaman bir cesaretle haykıran gençleri. Düşünen,direnen özgür düşünen gençleri. Sen o gençleri bir gün gözlerini kapatarak harcayacaksın. Vicdanın rahat olacak. Düğmeye basan,emri veren belki sen olmayacaksın ama yandaşçı olacaksın. Sen vicdanını böyle rahat tutmaya çalışırken sokakta yürüyen pek çok insan çanak tutanın, yaptığın yanlış hareketlerinin sonucunu genç insanların çektiğini o halk bilecek. Sen servetine servet katmaya,yaptığın yolsuzluklardan kendini haklamaya çalışırken insanlar alnına kanla yazılmış katil lekesinin asla silinmeyeceğini bilecek.
 Halk susacak mı? Halk susmayacak.Çünkü bağırmak gerekirken susmak vicdanın işi değildir. Günün adı KANLI CUMARTESİ konduğu an halk çoktan kollarını sıvamış olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder